SÜSÜ, A SÁRKÁNY - HANGLEMEZEK

 http://www.takacsvera.hu/susu/zene.php
Hogy került egy beat zenekar egy bábfilmbe? A hetvenes években ez aztán nem volt szokásos. Beat zene gyerekműsorba! Jujj! Viszont a Bergendynek volt egy Papírsárkány c. száma, nekünk Somhegyi Bélával meg volt egy Papírsárkány c. kisiskolásoknak szóló magazinműsorunk és ez elég ok volt arra, hogy meghívjuk Őket a műsorba vendégeskedni. Jó fejek voltak, bejöttek. A játékoskedvű, kiváló zenészek előadták a dalt, bohóckodtak. Nagy sikerük volt. Akkor már a Süsü forgatókönyvén dolgoztunk, s ez a szereplés bogarat tett a fülünkbe, hogy a szokásos se hal se hús u.n. mesejáték kísérő zene helyett valami hatásosabb, karakteresebb zene kísérje sárkányunk útját. 
Bergendy István Singer Dezső gyártásvezetővel a családjával a forgatáson.
És jó ötlet volt. Bár a kiválóan sikerült számok eleinte nem szerepeltek a Bergendy koncerteken, de később a siker kikényszerítette. :)
__________________
Az is hozzátartozik a sikerhez hogy számtalan  szövegvariáns született például az "Én vagyok a jó királyfi" kezdetű dalhoz. Ezeket  a szemérmesség nem engedni ide idézni, de jók voltak.
___________________


A zene önálló életre kelt. Első ízben bakelit lemezeken jelent meg, a mellékelt képek bizonyítják milyen nagy sikerrel.
Süsü lemezek
 http://www.takacsvera.hu/susu/zene_bakelit%201.php
http://www.takacsvera.hu/susu/zene_bakelit%202.php


 http://www.takacsvera.hu/susu/zene_bakelit%203.php
 http://www.takacsvera.hu/susu/zene_bakelit%205.php

Platina
/250 000 feletti eladásnál adták/
Arany lemezek
100 000 eladott példány felett




Az első rész - Születés
A második rész - Műhelymunka
A harmadik rész - Lelkesítés
A negyedik rész - Zenebona
Az ötödik rész - Hanglemezek

1 megjegyzés:

  1. Tényleg jó ötlet volt- a Süsü-sorozat úgy lett klasszikus, ahogy volt: bábokkal, hangokkal, zenével együtt, egységes egészben...
    Papírsárkány... Azt a sorozatot is imádtam. Ötvenen túl is újra szívesen nézném pl. A nagy zuhét, a Macska őrs kalandjait, Elek királyt, a széklábat, a mező bogarainak kalandját a piknikező turistákkal (a címére sajnos már nem emlékszem; Mikó István volt a dalos krónikás bogár, Báró Anna és Romhányi Rudolf a két turista). És a többit.
    Köszönöm, kedves Vera, Önnek és a többi alkotónak.

    VálaszTörlés